Облечи ученик

На училище с Healthy Living и NOLD Kids

Остават броени дни до началото на новата учебна година – вълнуващ момент за завръщане в училище на всички малчугани и пораснали деца. По този повод, екипът на NOLD Kids в колаборация с Healthy Living подготвя кампания с кауза – да даде летящ старт на възможно най-много деца в България. Кампанията „Облечи ученик“ носи основната идея и мисия да поощри родители и деца да споделят запазените, умалели дрешки, обувки и аксесоари, които стоят неизползвани вкъщи, с други ученици, които да им се радват от сърце. Какъв по-добър и лесен начин едновременно да бъде осигурен достъп на повече ученици до основни принадлежности и да спасим от изхвърляне хиляди килограми детски дрехи, които заслужават втори живот. Кампанията е страхотен пример за прилагане на основните принципи на кръговата икономика, а именно – циркулацията на качествените артикули и продължаването на техния живот, както и съхраняването на ценни ресурси.

Всеки може участва и допринесе към осъществяването на мисията, като се включи в кампанията и дари! Набират се запазени и готини дрешки, обувки и раници за ученици от 6 до 16г., като е нужно да попълните кратката форма на NOLD Kids и дариш детски дрешки. А ако вие или някой, който познавате, има нужда от подкрепа при подготовката за училище, може да се запишете отново в сайта на NOLD Kids. Ще бъдат изготвени индивидуални пакети, с всичко необходимо, за всеки кандидатствал! Има само едно условие, деца – споделете най-смелата си мечта!

А освен да станете част от кампанията „Облечи ученик“, чрез платформата може да продавате и купувате детски дрехи втора ръка и аксесоари на вашите сладури по лесен и приятен начин. Това създава естествен цикъл, който освен да намали разходите ви, спомага за неутрализиране на 82% от природния отпечатък, свързан с процесите по производство на нови дрехи. За целия процес на селекция, снимане и описване на дрешките, както и публикуването им на платформата, се грижи екипът на NOLD Kids, а вие получавате комисионна от всяка продажба, както и повече пространство в гардероба на малкия ви сладур. За да създадат още повече настроение и еуфория преди старта на учебната година NOLD Kids подготвя и Готови за училище Pop-up, където може да продадете втора ръка дрехи и купите, всичко необходимо за вашия ученик. Ще се състои на 13-14 септември в шоурума на NOLD в гр. София.

Включете се в инициативата „Облечи ученик“ и септемврийския училищен базар – Готови за училище Pop-up, за да допринесете за промяната към по-устойчиво развитие, като дадете нов живот на качествените и запазени детски дрехи и аксесоари.

За NOLD

NOLD е онлайн платформа за селектиранa мода втора ръка. На сайта може да откриете ежедневно безброй находки на маркови дрехи втора ръка. Все по-добре познат е фактът, че модната индустрия е една от най-замърсяващите в световен мащаб и допринася за близо 20 млн. тона текстилен отпадък годишно. Основна цел и мисия на NOLD e да намали нарастващия природен и социален/етичен отпечатък от производството на нови дрехи. Как го постигат? Платформата презентира качествени находки и дизайнерски дрехи втора ръка в отлично състояние – в колекции от любими личности и от всеки друг със страхотен стил. Естетиката и улесненото потребителско преживяване, са ключът към това NOLD да успява да удължи живота на качествените дрехи втора ръка и да спести средно 22кг и 3040л вода, които се асоциират с производството на всеки нов артикул. Преди няколко месеца NOLD създаде и първото онлайн пространство за детска мода и аксесоари втора ръкаNOLD Kids, което функционира на същия принцип, с идеята чрез платформата, да оставим една по-добра и чиста планета на децата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.