С това ястие ще впечатлите Вашите гости! Кремообразната моцарела и печените червени чушки правят ястието наистина специално.
- 4 половинки от обезкостени пилешки гърди без кожа
- 1 супена лъжица изсушени подправки (риган, розмарин, босилек)
- 2 супени лъжици настъргано сирене пармезан
- 1 буркан печени червени чушки, изцедени
- 1/4 чаша нарязан пресен салатен лук
- 4 супени лъжици настъргана моцарела
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
Загрейте фурната до 175 градуса. Разрежете едната пилешка гърда на две половина, като оставите половинките свързани от едната страна и разтворете като пеперуда. Поставете между два листа кухненска хартия и начукайте. Повторете с останалите пилешки гърди.
Объркайте пармезана със сухите подправки и лука и поръсете пилешките гърди. В единия край на всяка от пеперудите поставете 3 ленти от печените чушки. Поръсете с 1 супена лъжица от настърганите пармезан и моцарела. Завийте всяка гърда нагоре, като започнете от страната с чушките и сиренето. За да не се разгъват рулата, забийте по една клечка за зъби във всяко руло. Поставете в тавичка. Овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути.. Извадете от фурната, разрежете така че да се вижда цветният пълнеж и сервирайте.
Leave a Reply