Време за приготвяне: 35 мин
Порции: 4
Прекрасно пилешко ястие със сушени домати, спанак и гъби. Чудесно е, когато се сервира с картофено пюре с чесън.
- 4 обезкостени разполовени пилешки гърди без кожа
- 1/4 чаша универсално брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица изсушен риган
- 2 супени лъжици зехтин
- 3/4 чаша масло
- 3 чаши нарязани гъби
- 3/4 чаша сушени домати
- 1/2 чаша пресен спанак
- 1 чаша вино Марсала
Поставете пилешките гърди между два листа кухненска хартия и начукайте до дебелина около 1 см. Оваляйте пилето в брашно, сол, черен пипер и риган.
Сложете зехтина в тигана и запържете на средна температура. Гответе докато месото се сготви напълно като обръщате парчетата, за да се сготвят и от двете страни. Оставете настрана, като ги поддържате топли. Използвайте алуминиевото фолио, за да запазите месото сочно.
В същия тиган разтопете маслото на средна температура, добавете гъбите, сушените домати и виното Марсала. Гответе около 10 минути, като от време на време разбърквате.Добавете спанака, разбъркайте и гответе за около 2 минути. Сервирайте го върху пилешките гърди.
Leave a Reply