Пиле Марсала

Време за приготвяне: 35 мин

Порции: 4

Прекрасно пилешко ястие със сушени домати, спанак и гъби. Чудесно е, когато се сервира с картофено пюре с чесън.

  • 4 обезкостени разполовени пилешки гърди без кожа
  • 1/4 чаша универсално брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица изсушен риган
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 3/4 чаша масло
  • 3 чаши нарязани гъби
  • 3/4 чаша сушени домати
  • 1/2 чаша пресен спанак
  • 1 чаша вино Марсала

Поставете пилешките гърди между два листа кухненска хартия и начукайте до дебелина около 1 см. Оваляйте пилето в брашно, сол, черен пипер и риган.

Сложете зехтина в тигана и запържете на средна температура. Гответе докато месото се сготви напълно като обръщате парчетата, за да се сготвят и от двете страни. Оставете настрана, като ги поддържате топли. Използвайте алуминиевото фолио, за да запазите месото сочно.

В същия тиган разтопете маслото на средна температура, добавете гъбите, сушените домати и виното Марсала. Гответе около 10 минути, като от време на време разбърквате.Добавете спанака, разбъркайте и гответе за около 2 минути. Сервирайте го върху пилешките гърди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.