Подготовка 15 мин
Охлаждане 1 ч.
Готвене 45 мин.
Хрупкави без да са пържени! Насладете се на тези лесни за приготвяне горещи пилешки крилца. Приготвянето им отнема само 10 минути, но трябва се охладят за около час, така че брашното върху тях да се втвърди. Можете да увеличите количеството на кайенския пипер или количеството на лютия сос спрямо маслото.
Съставки:
3/4 чаша универсално брашно
1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка сол
20 пилешки крилца
1/2 чаша разтопено масло
1/2 чаша сос от люти чушки
Приготвяне:
Отрежете лист алуминиево фолио за печене и леко го намажете с мазнина със спрей за готвене. Поставете брашното, лютия червен пипер, чесъна на прах и солта в затваряща се пластмасова торбичка и разклатете, за да смесите. Добавете пилешките крилца, запечатайте и разтръскайте, така че крилцата да се покрият добре с брашнената смес. Извадете крилцата, наредете ги върху фолиото за печене и ги сложете в хладилника. Оставете да се охлаждат поне 1 ч. Загрейте фурната до 200 градуса С. Разбъркайте разтопеното масло и лютия сос в малка купа. Потопете крилата в маслената смес и ги поставете обратно върху листа за печене. Печете в предварително загрятата фурна за около 45 минути. Готовото месо не е розово в центъра и е хрупкаво отвън. По време на готвенето обърнете крилцата, така че да се изпекат равномерно.
Leave a Reply