Сладък Картоф с Кейл

Подготовка: 20 мин.

Време за готвене: 20 мин.

Готово за: 1ч. 15 мин.

Необходими продукти:

  • 2 сладки картофа, нарязани на 2-3см кубчета
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 лук, нарязани
  • 3 скилидки чесън, смлян
  • единна купа ситно накъсан кейл
  • 2 супени лъжици винен оцет
  • 1 чаена лъжичка нарязана прясна мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурна до 200 градуса. Поставете сладките картофи и 2 супени лъжици зехтин в купа. Подправете на вкус със сол и черен пипер, и поставете равномерно върху хартия за печене.
  2. Пече се в предварително загрята фурна, докато сладките картофи омекнат от 20 до 25 минути. Охлаждате до стайна температура в хладилника.
  3. Междувременно загрявате останалата една супена лъжица зехтин в голям тиган на средна температура. Сгответе лука и чесъна като разбърквате често, докато лукът се карамелизира до златисто кафяво, около 15 минути. Добавете кейла и гответе, докато и той омекне. Сместа се прехвърля в купа и се охлажда до стайна температура в хладилник.
  4. След като всички съставки са охладени смесвате, сладкия картоф, кейла, винения оцет, и прясната мащерка в купа.
  5. Подправете на вкус със сол и черен пипер, и внимателно разбъркайте за да се съчетаят съставките.

Leave a Reply

Your email address will not be published.