Подготовка: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
Готово за: 1ч. 15 мин.
Необходими продукти:
- 2 сладки картофа, нарязани на 2-3см кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 лук, нарязани
- 3 скилидки чесън, смлян
- единна купа ситно накъсан кейл
- 2 супени лъжици винен оцет
- 1 чаена лъжичка нарязана прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурна до 200 градуса. Поставете сладките картофи и 2 супени лъжици зехтин в купа. Подправете на вкус със сол и черен пипер, и поставете равномерно върху хартия за печене.
- Пече се в предварително загрята фурна, докато сладките картофи омекнат от 20 до 25 минути. Охлаждате до стайна температура в хладилника.
- Междувременно загрявате останалата една супена лъжица зехтин в голям тиган на средна температура. Сгответе лука и чесъна като разбърквате често, докато лукът се карамелизира до златисто кафяво, около 15 минути. Добавете кейла и гответе, докато и той омекне. Сместа се прехвърля в купа и се охлажда до стайна температура в хладилник.
- След като всички съставки са охладени смесвате, сладкия картоф, кейла, винения оцет, и прясната мащерка в купа.
- Подправете на вкус със сол и черен пипер, и внимателно разбъркайте за да се съчетаят съставките.
Leave a Reply