Яхния с екологично чисто телешко и спанак

Необходими продукти:

1 кг телешка плешка или телешки шол, нарязани на кубчета.

Препоръчваме ви екологично чисто телешко месо от планински телета

Добавяте 4 връзки зелен лук, нарязан на ситно

Кората и сокът на 1 лимон

300 мл телешки бульон

1 кг спанак или лапад

2 с.л. кедрови ядки,

Пресен магданоз на ситно

2 с.л. сушени боровинки (по желание)

Подправки – сол, черен пипер, червен пипер.

Може да си оставите няколко листа спанак, ситно да ги нарежете и да поръсите с тях ястието при поднасяне. Така вкусът на свежо зелено ще допълва чудесно яхнията.

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнина в тиган с незалепващо покритие и запържете месото, докато покафенее равномерно от всички страни. Добавете пресния лук и задушавайте за около 4 минути, добавете лимоновия сок и кората на лимона и бульона, захлупете и оставете да къкри на бавен огън докато месото стане крехко.

Добавете зелените продукти, подправките, разбъркайте и гответе още 10 минути. Накрая добавете боровинките и сервирайте с препечените кедрови ядки и топъл хляб.

Leave a Reply

Your email address will not be published.