
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка или телешки шол, нарязани на кубчета.
Препоръчваме ви екологично чисто телешко месо от планински телета
Добавяте 4 връзки зелен лук, нарязан на ситно
Кората и сокът на 1 лимон
300 мл телешки бульон
1 кг спанак или лапад
2 с.л. кедрови ядки,
Пресен магданоз на ситно
2 с.л. сушени боровинки (по желание)
Подправки – сол, черен пипер, червен пипер.
Може да си оставите няколко листа спанак, ситно да ги нарежете и да поръсите с тях ястието при поднасяне. Така вкусът на свежо зелено ще допълва чудесно яхнията.
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнина в тиган с незалепващо покритие и запържете месото, докато покафенее равномерно от всички страни. Добавете пресния лук и задушавайте за около 4 минути, добавете лимоновия сок и кората на лимона и бульона, захлупете и оставете да къкри на бавен огън докато месото стане крехко.
Добавете зелените продукти, подправките, разбъркайте и гответе още 10 минути. Накрая добавете боровинките и сервирайте с препечените кедрови ядки и топъл хляб.
Leave a Reply