Необходими продукти:
Пиле – 1.5кг
Картофа – 4бр
Кашкавал – 200гр
Олио – 4 супени лъжици
Пресен лук
Бульон – пилешки
Топено сирене – 60гр.
Машерка- щипка
Черен пипер
Сол – на вкус
Масло – 1 пакет
Начин на Приготвяне:
1. Обелвате картофите и ги нарязвате на филийки. Слагате ги в загрято олио и се запържват. Преди да са готови картофите прибавяте прясно нарязан лук. Прибавяте мащерка и пилешки бульон. Отстранява се от огъня и след като изстине се слага настърганият кашкавал и топеното сирене. Обърквате сместа добре.
2. С размекнато масло се намазва вътрешността на пилето и пилето се напълва с готовата вече смес. Зашива се намазва се с останалото масло и се поставя в плик за печене. Пече се за час и половина на 200 градуса. Сервира се с ароматно бяло вино.
Leave a Reply