Пълнено пиле с картофи

Необходими продукти:

Пиле – 1.5кг

Картофа – 4бр

Кашкавал – 200гр

Олио – 4 супени лъжици

Пресен лук

Бульон – пилешки

Топено сирене – 60гр.

Машерка- щипка

Черен пипер

Сол – на вкус

Масло – 1 пакет

Начин на Приготвяне:

1. Обелвате картофите и ги нарязвате на филийки. Слагате ги в загрято олио и се запържват. Преди да са готови картофите прибавяте прясно нарязан лук. Прибавяте мащерка и пилешки бульон. Отстранява се от огъня и след като изстине се слага настърганият кашкавал и топеното сирене. Обърквате сместа добре.

2. С размекнато масло се намазва вътрешността на пилето и пилето се напълва с готовата вече смес. Зашива се намазва се с останалото масло и се поставя в плик за печене. Пече се за час и половина на 200 градуса. Сервира се с ароматно бяло вино.

Leave a Reply

Your email address will not be published.