5 причини да изберем месо от пасищно отглеждани животни?

  1. Тъй като значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева.
  2. Пасищното пилешко и говеждо месо, както и жълтъците на яйца от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини
  3. Когато животните се отглеждат в затворените помещения те дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот, амоняк и други химически разтвори. Това уврежда не само техните дихателни мембрани, но и избутва витамин А и витамин Д от тялото и го отлага в токсични дози в черния им дроб. Пасищните животни дишат чист въздух по цял ден и не страдат от горните проблеми.
  4. Когато липсват естествените условия на живот- чист въздух, светлина, консумация на свежа трева и физическа дейност, животните се разболяват. Ето защо производителите на животински продукти са принудени да им дават антибиотици. При пасищния подход на отглеждане на животни, не се налага да се дават лекарства, синтетични витамини и стимуланти на разстежа. В този случай животните се отглеждат в естествената им среда. Налице са изобилие на движение, слънце, чист въздух, трева, корени. В природата те намират всичко, което е необходимо за да са здрави.
  5. Животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях и още една причина да са здрави.

Leave a Reply

Your email address will not be published.